Työryhmä ja yhteystiedot

Yhteystiedot

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@ouka.fi

Anna Anttonen, p. 044 703 7541
Kati Inkala, p. 044 703 7543

Lisätietoja näyttelykiertueesta: Tiina Paaso, p. 040 536 9282

Unikudelmia.fi-sivua koskeva saavutettavuusseloste >>

Näyttelyn taiteellinen työryhmä

Alkuperäisidea, käsikirjoitus, näyttelysuunnittelu ja sanataidekasvatusmateriaalit
Anna Anttonen ja Kati Inkala

Anna Anttonen ja Kati Inkala ovat työskennelleet Oulun lastenkulttuurikeskuksessa sanataiteen vastuuopettajina vuodesta 2006 lähtien. Peruskoulutukseltaan molemmat ovat äidinkielen ja kirjallisuuden opettajia (FM). Anttonen ja Inkala ovat olleet Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkojen taiteellisia johtajia festivaalin ensimmäisestä tapahtumavuodesta (2007) lähtien. Yhdessä työryhmiensä kanssa he ovat tuottaneet useita näyttelyjä. Yksi varhaisimmista on elämyksellinen Saareen-näyttely, joka kiersi Suomea vuosina 2010 - 2016 ja keräsi yli 70 000 kävijää. Saareen sai vuonna 2013 valtakunnallisen Onnimanni-palkinnon lasten- ja nuortenkirjallisuuden edistämistyöstä. Tällä hetkellä kiertueella on myös Anttosen ja Inkalan yhdessä kirjailija Eppu Nuotion ja kuvittaja Liisa Kallion kanssa käsikirjoittama Minä tykkään nyt.


Näyttelysuunnittelu, visualisointi ja lavastus
Heidi Kesti

Heidi Kesti on oululainen kuvataiteilija, lavastaja ja puvustaja. Hän valmistui Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2005 ja on sen jälkeen työskennellyt vapaana taiteilijana useiden eri ammattilaisten ja tuotantojen parissa. Kestin rooli Unikudelmissa oli toimia näyttelysuunnittelijana ja ohjata monialaista visuaalista työryhmää. Hän on myös valmistanut näyttelyyn useita teoksia.


Lavastus ja lavasterakentaminen
Petri Haapakoski

Petri Haapakoski on lavasterakentamisen erikoisammattimies. Unikudelmiin Haapakoski on rakentanut useita elementtejä, kuten Tuulipuun ja Tatun ja Patun oudosta unikirjasta  tutun huijarisänkykauppiaan antiikkisängyn. Hän toimi lavasterakentajana ja -suunnittelijana myös suuren suosion saaneessa Saareen-näyttelytuotannossa.


Äänet
Anssi Laiho

Anssi Laiho on opiskellut säveltämistä ja äänisuunnittelua City College of Manchesterissa ja Oulun konservatoriossa. Viimeisten viiden vuoden aikana Laiho on vakiinnuttanut paikansa yhtenä Pohjois-Suomen aktiivisimmista ja kysytyimmistä äänisuunnittelijoista. Unikudelmiin Laiho suunnitteli kokonaisäänimaailman sekä pisteääniä mm. puhelimiin ja Tähtisumuvaunuun.


Seitit ja verkot
Maria Littow

Maria Littow on oululainen vapaa taiteilija, joka on 35 vuoden ajan ilahduttanut katsojia tanssien, tehden koreografioita ja opettaen tanssia. Valmistuttuaan puualan artesaaniksi vuonna 2009 hän on tehnyt myös lavastuksia ja installaatioita tanssiesityksiä varten. Unikudelmien katossa riippuu lukuisia Littowin käsissä syntyneitä unisieppareita.


Tuotantoassistentti, kuvataiteilija
Tiina Paaso

Tiina Paaso on oululainen kädentaitaja ja kuvataiteilija. Hän valmistui Lapin ammattikorkeakoulusta vuonna 2014, ja hän on opiskellut kuvataidetta myös Limingan taidekoulussa sekä Lapin yliopistossa. Unikudelmiin Paaso valmisti mm. Unensaattaja-tekstiiliteoksen. Lisäksi hänellä oli näyttelyssä monenlaisia tuotannollisia tehtäviä.

Näyttelyn taiteilijoita ja yhteistyökumppaneita

Unikudelmia-näyttelyssä on mukana seuraavien taiteilijoiden töitä:

Satu Kontinen
– Kontinen on toteuttanut myös näyttelyjulisteen ja -oppaan kuvitukset

Johanna Huhtamaa
Kati Leinonen
Jenny Lucander
Moosa Myllykangas
Pasi Räbinä
Jaakko Tornberg
Taruliisa Warsta
Auli Sukuvaara
Helena Kaikkonen

Neulojat ja virkkaajat
Minna Juotasniemi, Miranna Niva, Tanja Nurmesjärvi ja Vilma Jumisko

Painajat
Matilda Pelo ja Sofia Seppälä

Elektroniset tehosteet
Jani Iivari

Piirrokset ja etiketit
Sara Ahola, Siina Sipilä ja Eeva-Liisa Saarela

Kirjallisuuden asiantuntija
Anne Alarto, Oulun kaupunginkirjasto

Visuaalisen taiteen asiantuntijat
Anna-Riikka Hirvonen ja Elina Vieru, Oulun taidemuseo

Yhteistyökumppanit
Myllylahti, Schildts & Söderströms, Otava, Tammi, WSOY, Teos, Suuri Kurpitsa, Jalava, Oulun kaupunginkirjasto, Oulun taidemuseo, Valveen elokuvakoulu, OSAO Myllytullin-Pikisaaren yksikkö ja lehtori Suvi Pöyhtäri

Tuotanto ja tiedotus
Unikudelmia on Oulun lastenkulttuurikeskuksen näyttelytuotanto, joka oli ensi kerran esillä Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikoilla 2017. Lastenkulttuurikeskus osa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluita. Näyttelyn vastaavana tuottajana toimi Katri Tenetz, tuotantoassistenttina Tiina Paaso ja tiedottajana Maaria Rousu.